Cannelloni z mięsem



Składniki na 6 porcji

Przygotowanie 60 minut
Porcja 595 kcal





Przygotowanie

Ugotuj 50 dag rurek cannelloni. Obierz po 1 marchewce i pietruszce, grubo zetrzyj. Posiekaj 2 cebule i 2 ząbki czosnku, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dołóż warzywa oraz 50 dag mielonego mięsa drobiowego. Chwilę podsmaż. Dodaj 1 łyżkę koncentratu pomidorowego oraz 1 łyżeczkę ziół prowansalskich. Przypraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu około 10 minut.

Rurki napełnij farszem. Ułóż w formie. Polej 1 szklanką gęstego przecieru pomidorowego. Posyp 5 łyżkami startego żółtego sera. Piecz 45 minut w temperaturze 200 st.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz