Pyszne dania, przekąski, szybkie sałatki i słodkie desery. Znajdziecie też pomysły na zdrowe śniadanie, sycący obiad, słodki podwieczorek i lekką kolację.
Alkohol
Ciasta
Dania hiszpańskie
Dania meksykańskie
Danie główne
Desery
Drób
Grill
Jarskie
Kasza
Kluski
Kuchnia arabska
Kuchnia czeska
Kuchnia włoska
Makarony
Mięso
Naleśniki
Owoce morza
Papryka
Pasztety
Pierogi
Pizza
Podroby
Przystawki
Ryby
Ryż
Sałatki
Sery
Szaszłyki
Szparagi
Szpinak
Warzywa
Zapiekanki
Zupy
Cannelloni z mięsem
Składniki na 6 porcji
Przygotowanie 60 minut
Porcja 595 kcal
Przygotowanie
Ugotuj 50 dag rurek cannelloni. Obierz po 1 marchewce i pietruszce, grubo zetrzyj. Posiekaj 2 cebule i 2 ząbki czosnku, zeszklij na 2 łyżkach oleju. Dołóż warzywa oraz 50 dag mielonego mięsa drobiowego. Chwilę podsmaż. Dodaj 1 łyżkę koncentratu pomidorowego oraz 1 łyżeczkę ziół prowansalskich. Przypraw solą i pieprzem. Duś na małym ogniu około 10 minut.
Rurki napełnij farszem. Ułóż w formie. Polej 1 szklanką gęstego przecieru pomidorowego. Posyp 5 łyżkami startego żółtego sera. Piecz 45 minut w temperaturze 200 st.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz