Przygotowanie 35 minut
Ciasto:
- 80 dag mąki
- 2 żółtka
- łyżeczka soli
Farsz:
- 60 dag szpinaku
- 3 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
- łyżka masła
Sos:
- filet z kurczaka
- 60 dag pieczarek
- 2 łyżki masła
- łyżka oleju
Przygotowanie
Z mąki, żółtek, soli i ciepłej wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na stolnicy. Kieliszkiem i literatką wycinamy taką samą liczbę większych i mniejszych krążków. Szpinak przebieramy, myjemy i smażymy na maśle z rozdrobnionym czosnkiem, doprawiamy. Następnie odparowujemy i studzimy.
Na mniejsze krążki nakładamy porcje szpinaku, przykrywamy większymi i starannie zlepiamy brzegi. Gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Fileta i pieczarki drobno kroimy. Smażymy na maśle i wykładamy na ravioli.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz