Ravioli ze szpinakiem

Składniki na 4 osoby
Przygotowanie 35 minut

Ciasto:
  • 80 dag mąki
  • 2 żółtka
  • łyżeczka soli

Farsz:
  • 60 dag szpinaku
  • 3 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz
  • łyżka masła

Sos:
  • filet z kurczaka
  • 60 dag pieczarek
  • 2 łyżki masła
  • łyżka oleju

Przygotowanie

Z mąki, żółtek, soli i ciepłej wody zagniatamy ciasto. Rozwałkowujemy na stolnicy. Kieliszkiem i literatką wycinamy taką samą liczbę większych i mniejszych krążków. Szpinak przebieramy, myjemy i smażymy na maśle z rozdrobnionym czosnkiem, doprawiamy. Następnie odparowujemy i studzimy.

Na mniejsze krążki nakładamy porcje szpinaku, przykrywamy większymi i starannie zlepiamy brzegi. Gotujemy około 10 minut w osolonej wodzie z dodatkiem oleju. Fileta i pieczarki drobno kroimy. Smażymy na maśle i wykładamy na ravioli.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz