Kurczak z brzoskwiniami

  • filet z kurczaka
  • puszka brzoskwiń
  • 200 ml kwaśnej śmietany 18-proc.
  • pieprz
  • sól
  • cukier
  • olej do smażenia

Przygotowanie
Fileta myjemy, osuszamy i kroimy w dość dużą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy mięso około 10 minut. Przekładamy do miseczki i owijamy folią aluminiową, aby nie wystygło. Brzoskwinie osaczamy, kroimy w kawałki i smażymy kilka minut. Wkładamy mięso, wlewamy śmietanę i mieszamy. Gotujemy, aż zgęstnieje. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.

Kurczaka można przed smażeniem doprawić odrobiną curry, a podczas smażenia podlać syropem z brzoskwiń. Potrawa doskonale smakuje z ryżem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz