- por
- puszka kukurydzy
- czerwona papryka
- 3 kiszone ogórki
- 10-15 dag miękkiego żółtego sera
- 10-15 dag wędliny (najlepiej polędwicy sopockiej)
- pęczek natki pietruszki
- majonez
- sól, pieprz
- łyżeczka cukru
- kilka liści cykorii
Przygotowanie
Pora przekrawamy na pół i kroimy w półtalarki. Posypujemy szczyptą soli i cukrem. Odstawiamy na kilka minut. Kukurydzę osaczamy. Paprykę, ogórki, żółty ser i wędlinę kroimy w małą kostkę. Umytą natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z majonezem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Sałatkę podajemy na liściach cykorii.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz