Sałatka z cykorii


  • por
  • puszka kukurydzy
  • czerwona papryka
  • 3 kiszone ogórki
  • 10-15 dag miękkiego żółtego sera
  • 10-15 dag wędliny (najlepiej polędwicy sopockiej)
  • pęczek natki pietruszki
  • majonez
  • sól, pieprz
  • łyżeczka cukru
  • kilka liści cykorii

Przygotowanie

Pora przekrawamy na pół i kroimy w półtalarki. Posypujemy szczyptą soli i cukrem. Odstawiamy na kilka minut. Kukurydzę osaczamy. Paprykę, ogórki, żółty ser i wędlinę kroimy w małą kostkę. Umytą natkę drobno siekamy. Wszystkie składniki mieszamy, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy z majonezem. Odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Sałatkę podajemy na liściach cykorii.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz