Panierowany camembert
- Krążek camemberta
- jajko
- 4 łyżki tartej bułki
- olej do smażenia,
- 150% konfitury z żurawiny
Krążek sera obtoczyć najpierw w jajku, poźniej w bułce tartej. Olej rozgrzać na patelni, smażyć na nim ser z każdej strony przez 2-3 minuty. Zapieczony ser warto przed podaniem odsączyć z nadmiaru tłuszczu.
Kurczak z serem camembert
- 2 pojedyncze piersi z kurczaka
- krążek camemberta
- tłuszcz do smażenia
- bułka tarta
- 1-2 jajka
Umyć piersi kurczaka i osuszyć. Ostrożnie, najlepiej przez folię plastikową, rozbić na cienkie plastry. Pokroić ser w dość grube plasterki. Układać je na połowie rozbitej piersi (pół krążka na jedną pierś), przykrywać drugą połową. Maczać w jajku, a potem panierować w bułce tartej. Smażyć na gorącym tłuszczu 4-5 minut.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz