Serowe roladki


Składniki na 8 porcji

Przygotowanie 25 minut
Porcja 110 kcal

  • Opakowanie sera żółtego
  • 10 dag wędzonego kurczaka
  • 10 dag kremowego serka
  • sól
  • pieprz
  • kilka liści sałaty
  • po pół strąka papryki żółtej i czerwonej
  • pół cytryny
  • keczup
  • kilka liści pora

Przygotowanie

Liście sałaty opłukać, osuszyć, liście pora dokładnie opłukać, sparzyć wrzątkiem, pokroić wzdłuż na wąskie paseczki, serek kremowy przyprawić do smaku solą i pieprzem, każdy plasterek sera posmarować kremowym serkiem i położyć na nim plasterek wędzonego kurczaka, całość zwinąć, tak by na wierzchu był widoczny ser z dziurkami, każdą roladkę obwiązać paskiem pora, ułożyć na półmisku, z połówki cytryny wydrążyć miąższ, skórkę napełnić keczupem, położyć na środku półmiska, półmisek ozdobić listkami sałaty i pokrojoną na plasterki papryką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz