Sałatka z cykorii z jogurtem


Składniki na 4 porcje

Przygotowanie 20 minut
Porcja 140 kcal

  • główka cykorii (lub sałaty)
  • dymka
  • 2 pomidory
  • 2 młode marchewki
  • Kilka zielonych oliwek
  • strąk czerwonej papryki
  • kubek jogurtu
  • do smaku: sól, pieprz.

Przygotowanie

Cykorię umyć, odciąć gorzką końcówkę, rozdzielić listki. Duże liście podrzeć na mniejsze (nie używać noża!). Dymkę umyć i drobno pokroić. Marchewkę umyć i pokroić w cienkie słupki. Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Zielone oliwki pokroić w cienkie plasterki. Do salaterki włożyć cykorię, na środek położyć kolorowe warzywa, dodać oliwki. Jogurt przyprawić. Polać sałatkę przed podaniem. Nie mieszać.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz