Składniki na 4 porcje
Przygotowanie 20 minut
Porcja 140 kcal
- główka cykorii (lub sałaty)
- dymka
- 2 pomidory
- 2 młode marchewki
- Kilka zielonych oliwek
- strąk czerwonej papryki
- kubek jogurtu
- do smaku: sól, pieprz.
Przygotowanie
Cykorię umyć, odciąć gorzką końcówkę, rozdzielić listki. Duże liście podrzeć na mniejsze (nie używać noża!). Dymkę umyć i drobno pokroić. Marchewkę umyć i pokroić w cienkie słupki. Paprykę umyć, wyjąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Zielone oliwki pokroić w cienkie plasterki. Do salaterki włożyć cykorię, na środek położyć kolorowe warzywa, dodać oliwki. Jogurt przyprawić. Polać sałatkę przed podaniem. Nie mieszać.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz