Sałatka jarzynowa

  • 1/2 kg marchewki,
  • mały seler (ok. 15 dkg),
  • 1/2 kg ziemniaków,
  • 2 kiszone ogórki,
  • puszka zielonego groszku,
  • 3 jajka,
  • winne jabłko,
  • pęczek szczypiorku,
  • 1/2 szklanki majonezu,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki,
  • koperek

Przygotowanie
Jarzyny opłukać i ugotować w łupinach ostudzić, obrać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jarzyny, ogórki, jabłko, jajka pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać, groszek odsączyć z zalewy. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Posiekać natkę i koperek, posypać sałatkę, odstawić na godzinę. Udekorować majonezem, groszkiem i marchewką.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz