- 1/2 kg marchewki,
- mały seler (ok. 15 dkg),
- 1/2 kg ziemniaków,
- 2 kiszone ogórki,
- puszka zielonego groszku,
- 3 jajka,
- winne jabłko,
- pęczek szczypiorku,
- 1/2 szklanki majonezu,
- sól,
- pieprz,
- natka pietruszki,
- koperek
Przygotowanie
Jarzyny opłukać i ugotować w łupinach ostudzić, obrać. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne. Jarzyny, ogórki, jabłko, jajka pokroić w kostkę. Szczypiorek posiekać, groszek odsączyć z zalewy. Doprawić solą i pieprzem, wymieszać z majonezem. Posiekać natkę i koperek, posypać sałatkę, odstawić na godzinę. Udekorować majonezem, groszkiem i marchewką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz