- ok. 1 kg młodych ziemniaków,
- po 1 pęczku dymki i młodej marchewki,
- 2 ogórki małosolne,
- po 1 łyżce posiekanych ziół : pietruszki, koperku, bazylii,
- 3-4 jajka, szklanka majonezu,
- 1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
- 2 łyżki pikantnego keczupu,
- sól,
- pieprz;
Przygotowanie
Ziemniaki ugotować w "mundurkach", obrać, ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Marchewkę oczyścić, ugotować na pół miękko, ostudzić. Ogórki, jajka i ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę - w plastry, dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać. Majonez, jogurt i keczup wymieszać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Przed podaniem udekorować liśćmi sałaty i cząstkami pomidora.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz