Sałatka witka

  • ok. 1 kg młodych ziemniaków,
  • po 1 pęczku dymki i młodej marchewki,
  • 2 ogórki małosolne,
  • po 1 łyżce posiekanych ziół : pietruszki, koperku, bazylii,
  • 3-4 jajka, szklanka majonezu,
  • 1/2 szklanki jogurtu naturalnego,
  • 2 łyżki pikantnego keczupu,
  • sól,
  • pieprz;

Przygotowanie
Ziemniaki ugotować w "mundurkach", obrać, ostudzić. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać. Marchewkę oczyścić, ugotować na pół miękko, ostudzić. Ogórki, jajka i ziemniaki pokroić w kostkę, marchewkę - w plastry, dymkę wraz ze szczypiorkiem posiekać. Majonez, jogurt i keczup wymieszać. Wszystkie składniki wymieszać, doprawić solą i pieprzem, odstawić do lodówki na 1 godzinę. Przed podaniem udekorować liśćmi sałaty i cząstkami pomidora.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz